Daca sunteti un cumparator debutant, exista sanse sa va inchiriati in prezent resedinta principala. Si punem pariu ca v-ati pus deja intrebarea fatidica: nu cumva imi arunc banii pe apa sambetei? Aceasta este, intr-adevar, o idee foarte comuna. Credem ca, daca am inlocui chiria cu plati lunare, am face o alegere mult mai inteligenta, deoarece este o investitie. Si acest lucru este adevarat, dar trebuie sa nuantam putin acest lucru.
De exemplu, uitam repede ca a fi proprietar de locuinta implica anumite cheltuieli. Este vorba aici nu numai de costurile din momentul achizitiei (in special taxele notariale si de garantie, care sunt adesea finantate prin contributia voastra), ci si de taxe si cheltuieli de coproprietate.
Si, indiferent daca locuiti deja intr-un palat sau intr-o cutie de sardine, va trebui sa va puneti si intrebarea cat de mult spatiu puteti cumpara. Pentru aceeasi cantitate de spatiu, diferenta poate fi semnificativa si este important sa stiti acest lucru atunci cand incepeti, pentru a nu simti ca pierdeti ceva. Este important sa va pregatiti cererea de credit ipotecar prin calcularea ratei maxime de indatorare si a capacitatii de imprumut.
Contrar credintei populare, inchirierea poate fi uneori mai atractiva din punct de vedere financiar – cel putin pentru perioade scurte de timp. Exista multe simulatoare online care va permit sa calculati cat de mult timp este mai interesant sa cumparati sau sa inchiriati.
Proprietatea este vazuta ca un semn extern de succes
Diverse studii arata ca proprietatea este un vis. Iar unul dintre motivele de cumparare este pur si simplu mandria de a fi proprietar. Astfel, accesul la proprietate este considerat de multi ca fiind un pas esential in viata. Sa devii proprietar inseamna ca ai reusit sa convingi banca sa te imprumute: inseamna ca ai o situatie stabila, ca contul tau bancar merge bine, ca ai planuri de viitor.
Este, de asemenea, o garantie de securitate. Faptul de a fi proprietar va poate proteja in caz de vremuri grele sau va poate garanta o pensie mai confortabila.
In cele din urma, se accepta in mod obisnuit (sau aproape) ca achizitionarea unei proprietati este o cursa cu obstacole. Prin urmare, reusita acestui proiect, cu toate micile capcane pe care le poate reprezenta, va ofera un imens sentiment de satisfactie.
Pentru a va ajuta in demersurile dumneavoastra, puteti apela la un broker imobiliar, care va va insoti pe tot parcursul proiectului. La ansambluri rezidentiale nord, de exemplu, va punem la dispozitie un simulator pentru a va ghida in alcatuirea planului de finantare.
Motivele economice pentru a cumpara
Nu poti vorbi despre cumpararea unei proprietati fara sa vorbesti despre bani. Si este normal, deoarece acesta este unul dintre principalele motive pentru care oamenii cumpara.
Motivele emotionale pentru a cumpara
Prin cumpararea propriei proprietati, veti avea ocazia de a crea un mediu care sa va reflecte propria personalitate si in care veti avea o mare libertate. In cele din urma, cumpararea unei proprietati este adesea legata de motive emotionale, care sunt la fel de importante ca si argumentele mai concrete mentionate mai sus.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.