Instalarea unei folie RegalFermierul de solare nu este complicata, dar este recomandabil sa se ia in considerare anumite puncte importante. Instalarea ar trebui sa se faca in afara perioadei de inghet pentru a facilita instalarea si fixarea. In afara de aceasta, o panza de solar poate fi instalata in orice moment al anului, dar in mod ideal ar trebui sa se faca inainte de plantare: fie primavara, fie toamna.
Pregatirea solului
Odata ce a fost asezata o panza de solar, va fi prea tarziu. Solul trebuie sa fie pregatit cu atentie inainte de instalare.
- Aerisiti si slabiti solul cu o grebleneta sau o furculita.
- Indepartati radacinile de buruieni, pietre, resturi de tot felul…
- Nivelati solul cu un carlig si o grebla.
Asezarea foliei de solar
Solul vostru este gata sa fie acoperit cu solar. Aveti doua optiuni: asezarea de dale sau rulouri.
- Asezati placile sau derulati tesatura pe suprafata care urmeaza sa fie acoperita, lasand cel putin 30 cm deasupra marginilor. Va trebui sa tineti cont de aceasta suprafata suplimentara atunci cand va cumparati materialul.
- Daca trebuie sa folositi mai multe panze de solar diferite sau daca pur si simplu puneti dale, suprapuneti piesele cu 20 cm si fixati-le cu capse in forma de U sau cuie speciale din polipropilena sau metal.
Fixarea foliei de solare
Nu veti fixa tesatura in acelasi mod daca suprafata este plana sau inclinata.
Pe o suprafata plana: intindeti tesatura cat mai mult posibil pe suprafata si fixati-o pe margini cu capse. Capsele trebuie fixate pe margini in unghi drept fata de marginea tesaturii, la intervale de aproximativ 20 cm. Aduceti pamantul la marginile tesaturii.
Pe o panta: in partea superioara a pantei, sapati un mini-sant de 20 cm adancime si ingropati in el prima margine a tesaturii. Fixati tesatura la sol cu capse la fiecare 20 cm si perpendicular pe marginea tesaturii. Capseaza tesatura pe partea inferioara a pantei, asigurandu-te ca este bine fixata. Continuati sa fixati marginile in acelasi mod ca de obicei pans la finalizarea solarului. Dupa va puteti folosi de acesta fara probleme.
Alte detalii importante
Instalarea unei tesaturi de polipropilena pentru solarre nu este intotdeauna un lucru simplu. In ultimii ani, tesaturile de solarre s-au imbunatatit cu siguranta: sunt mai rezistente datorita greutatii lor si tratamentului UV. Cu toate acestea, in decursul anilor, pot aparea probleme: pot aparea gauri, se poate forma un substrat in partea de sus care sa serveasca drept teren de reproducere pentru buruieni, tesatura poate fi deplasata etc. Asta ca sa nu mai vorbim de utilizarea plasticului in gradina.
Exista si alte solutii! Sa nu uitam de solarurile organice simple, care ofera toate avantajele unei tesaturi, imbunatatind in acelasi timp solul. Acestea sunt deosebit de utile, singura problema fiind ca trebuie sa le adaugati in mod regulat. Dar sa ne gandim la plantele de acoperire a solului: plante perene si arbusti. Aceste plante vor fi mai durabile si mai eficiente pe termen lung decat o tesatura biodegradabila sau sintetica.
Cum ajuta apa de ploaie plantele?
Cand un gradinar spune, referindu-se la ploaie, „Avem cu adevarat nevoie de ea”, trebuie sa fii gradinar pentru a intelege cu adevarat. Ai putea livra 14 inci de apa – cantitatea de ploaie pe care am primit-o din octombrie – prin stropitoare sau furtunuri sau emitatoare de picurare si plantele tale nu ar arata la fel de bine sau nu ar fi la fel de sanatoase ca atunci cand aceeasi cantitate de apa, sub forma de ploaie , este trimisa de cer. Acesta este un argument bun pentru pozitionarea butoaielor de ploaie pentru a colecta scurgerile de pe acoperis.
Colectarea apei de ploaie nu se refera doar la economisirea apei, ci si la stocarea unei rezerve de apa de inalta calitate pentru irigare.
Exista mai multe motive pentru care apa de ploaie este mai potrivita pentru plante decat apa de la robinet, dar cel mai important este chimia. In apa de la robinet, clorul este un dezinfectant necesar si se adauga fluor pentru a preveni aparitia cariilor (atata timp cat bei un pahar pe zi).
Cu toate acestea, aproape toate plantele sunt susceptibile la toxicitatea clorului, de obicei exprimata in marginile frunzelor arse. Plantele de interior, cum ar fi Dracaenas si plantele paianjen (Chlorophytum comosum), pinii, yuccas si pomii fructiferi, in special, sunt, de asemenea, supuse toxicitatii fluorului, cu simptome variind de la frunze arse, decolorate sau patate pana la fructe stresate care se pot imbolnavi.
Calciul si magneziul fac apa de la robinet dura si daunatoare tevilor, care uneori este remediata prin adaugarea de sodiu ca dedurizator de apa. Dar niciunul dintre aceste elemente minerale – care sunt mult mai putin concentrate in apa de ploaie – nu face mult bine plantelor atunci cand sunt livrate printr-un sistem de sprinklere. Sedimentul alb pe care il vedeti pe frunzele plantelor este sediment de calciu si magneziu din apa de irigare, iar sodiul, ca si clorul, este toxic pentru tesutul plantelor.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.