Indiferent ce fel de website detii, vine un moment in care traficul de pe acesta ajunge sa fie la un nivel prea mare pentru planurile de gazduire partajata. Intr-o astfel de situatie, cele mai multe persoane decid sa achizitioneze un pachet de gazduire VPS.
O astfel de solutie presupune accesul la o cantitate mai mare de resurse si un nivel de performante superior. Totusi, fiecare furnizor de hosting ofera caracterstici diferite. Iata ce trebuie sa stii despre asta!
VPS managed sau unmanaged?
Atunci cand optezi pentru un server VPS managed, compania de gazduire web este cea care se ocupa de intretinere. Astfel, tu poti economisi timp si sa te concentrezi doar pe cresterea afacerii tale. Atat site-ul web, emailul, cat si celelalte servicii vor fi intotdeauna functionale. Cat despre instalarea actualizarilor, acestea au loc automat. In acelasi timp, se vor oferi si servicii de audit. Pe de alta parte, planurile de gazduire VPS din aceasta categorie au nevoie de personal care sa lucreze manual si acest lucru va ridica costurile.
Serverele VPS unmanaged necesita cunostinte in domeniul tehnic, iar ceea ce se intampla devine responsabilitatea ta. Asadar, o persoana obisnuita ar putea intampina dificultati. Angajand un programator sau dezvoltator web, vei observa insa cat de mare este nivelul de flexibilitate. Furnizorul este in continuare cel ce are grija de partea de hardware si de remedierea erorilor de acelasi tip. In anumite cazuri, vei primi asistenta si pentru configurare.
Care sunt costurile unui VPS?
Pe langa planul de gazduire VPS, sunt necesare si alte investitii. Spre exemplu, cei care decid sa utilizeze un sistem de operare Windows, au nevoie de o licenta. Serverele cu Linux vor fi disponibile gratuit, fiind vorba de software open-source. Totusi, ca sa poti beneficia in continuare de panou de control, trebuie sa-l cumperi separat. Poti plati si pentru marirea resurselor, adaugarea unui IP dedicat sau instalarea unui antivirus.
Pe partea de securitate, ar fi bine sa dispui insa de un firewall deja activ. Acesta analizeaza traficul si separa intrarile normale de cele care par suspecte. Drept rezultat, esti protejat impotriva atacurilor DDoS pe serverul de gazduire VPS. Monitorizarea sesiunilor de login si adaugarea autentificarii in 2 pasi sunt activitati care se realizeaza cu ajutorul unor coduri si programe specifice. Incearca sa nu pastrezi aplicatiile pe care nu le folosesti si analizeaza activitatile in mod constant. Acest proces se poate realiza prin intermediul unui instrument de audit.
Ce este accesul root?
Accesul root presupune un nivel de control total, oferindu-ti abilitatea de a efectua orice modificare doresti pe server. Poti instala diverse aplicatii si sa creezi servere de gaming, precum si sa gazduiesti site-uri multiple. Atat de multa putere poate aduce insa consecinte negative pe termen lung, fiindca persoanele rau intentionate vor incerca sa intre in acelasi mod. De aceea, incearca sa creezi conturi cu permisiunile reduse si sa te loghezi la inceput doar prin interfata SSH. De asemenea, schimba portul initial. In acest mod, riscul de a fi afectat de programe malware este unul redus.
Alege un pachet de gazduire VPS cu suport tehnic 24/7 incepand de la 14,95€/luna de pe www.thc.ro!
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.