Apa care ajunge la noi prin retea este de obicei de slaba calitate, duritatea excesiva provoaca probleme in viata noastra de zi cu zi: pielea uscata si parul, hainele care isi pierd culoarea, aparatele care sunt usor deteriorate si asa mai departe.. Dedurizatorii de apa reusesc sa elimine tot varul din apa, folosind doar apa si sarea de care au nevoie si, in unele cazuri, chiar fara a cheltui electricitate. Apa decalcificata este moale, adica fara ionii Ca++ (calciu) si Mg++ (magneziu).
Indepartarea acestor ioni aduce multe avantaje in viata noastra de zi cu zi. De exemplu, atunci cand facem dus, vom observa o piele si un par mai moi si mai stralucitoare si vom folosi mai putin sampon si sapunuri. Pe de alta parte, folosind apa moale, avem grija si de hainele si vesela noastra, deoarece mentine mai mult culorile tesaturilor si indeparteaza petele din sticlarie.
Cand dedurizatorii conventionali de apa regenereaza rasina, o fac complet fara a lua in considerare capacitatea de regenerare pe care o mai avea. Pe de alta parte, dedurizatorii de apa care economisesc energie fac o regenerare proportionala cu cantitatea de rasina epuizata.
Prin urmare, sistemul calculeaza cantitatea de rasina epuizata, evalueaza sarea necesara si trimite in rezervor numai apa necesara pentru a dizolva acea sare. De aceea, foloseste cu aproximativ 40-50% mai putina sare si cu pana la 65% mai putina apa decat echipamentele conventionale.
Toate acestea se datoreaza unui programator electronic, un microprocesor care efectueaza calcule statistice din consumul de apa al site-ului unde este instalat. Aceste medii sunt calculate pe baza unui algoritm care ia in considerare variabile precum consumul mediu al fiecarei zile a saptamanii, consumul din ultimele zece zile si cele mai multe varfuri de consum care apar din cand in cand.
Inainte de a face regenerarea, dedurizatorul de apa compara capacitatea de regenerare ramasa cu consumul mediu al zilei urmatoare. Daca are o capacitate suficienta pentru a furniza apa pentru intreaga zi, nu va face regenerarea, daca in schimb nu o poate garanta, va face regenerarea.
Dedurizatorul de apa la domiciliu: intretinerea dedurizatorului de apa menajera
Este important sa aveti un dedurizator apa in stare buna pentru a asigura buna functionare a acestuia. Intretinerea dedurizatorilor de apa implica o serie de verificari: in primul rand, trebuie verificat nivelul de sare al sistemului anti-calcar. In dedurizatorii obisnuiti, rezervorul trebuie umplut in fiecare luna cu aproximativ 25 kg de sare, dar in cazul echipamentelor de economisire a energiei acest lucru se face la fiecare trei luni.
In dedurizatorii de apa menajera este important sa se igienizeze echipamentul si rasina o data pe an. Pentru a dezinfecta rasinile, se adauga un produs chimic la sare si se face o regenerare, in acest fel toate bacteriile posibile sunt eliminate. De asemenea, este necesar sa se analizeze faptul ca fluxul de iesire are o duritate cuprinsa intre 8 si 12 Fº.
Echipamente de volum mare: industriale si comunitare
Unele cladiri rezidentiale decid sa instaleze dedurizatori comunitari de apa care sa asigure toate locuintele si sunt mai ieftine si mai confortabile, deoarece sunt instalate si intretinute in zonele comunitatii.
Exista, de asemenea, dedurizatori industriali de apa, care furnizeaza apa moale fabricilor care au nevoie de ea. Insa cel mai important lucru este ca acestia sa fie intretinuti periodic.
Prin urmare am putut observa ca exista dedurizatoare de apa mai economice in acest articol, de asemenea acestea ne ajuta si la mentinerea sanatatii atat a corpului nostru dar si a sistemului nostru de instalatii.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.