Turbosuflanta ofera putere suplimentara, care face ca fiecare minut de conducere sa fie o placere absoluta. Dar ce faci daca aceasta este defecta?
Deteriorarea turbosuflantei nu numai ca duce la pierderi enervante de performanta, dar poate afecta negativ motorul pe termen lung. Aici poti afla cum poti recunoaste defectele acesteia si cum pot fi efectuate reparatiile in atelier.
De unde stii daca turbosuflanta este defecta?
Pierderea generala a performantei motorului si aparitia fumului usor sau albastrui sunt semne sigure ca turbosuflanta este defecta.
In plus, presiunea de crestere creste brusc cu o astfel de piesa defecta. Acest lucru se observa in caz de greseli in timpul conducerii. Dupa repornire, turbosuflanta functioneaza brusc din nou normal. O alta caracteristica este ca vehiculul accelereaza mai lent.
Un motiv comun pentru o turbosuflanta defecta este utilizarea uleiului impur. Prin urmare, asigura-te ca folosesti intotdeauna un ulei de marca de inalta calitate sau, alternativ, un produs de inalta calitate. Mai mult, viteze prea mari pot afecta turbosuflanta. Aici se poate intampla rapid ca aceasta sa se defecteze.
Ce parti ale turbosuflantei pot fi deteriorate?
Posibile deteriorari ale turbosuflantei pot aparea in primul rand pe turbina sau compresor. Aceste piese trebuie reparate imediat. Daca nu se efectueaza reparatia, defectele se pot raspandi in timp. Rezultatul ar fi o componenta complet defectuoasa. In cel mai rau caz, motorul in sine va fi afectat daca turbosuflanta este defecta.
Ce rol joaca presiunea pentru siguranta?
Turbosuflanta comprima aerul de admisie printr-o roata de compresor si il ghideaza in tractul de admisie. Turbina este actionata de gazele de esapament din compartimentul motorului.
Alimentarea suplimentara a camerelor de ardere de catre roata compresorului asigura ca motorul primeste mai multa putere. Prin urmare, este important ca presiunea de crestere sa fie intotdeauna in intervalul dorit. Ar trebui sa fie in jur de 0,9 bar pentru un motor diesel si pana la 1,5 bar pentru un motor pe benzina.
Ce poti face pentru a proteja turbosuflanta?
In sistemul turbosuflantei, apare frecvent o frecare puternica, ceea ce provoaca o presiune asupra materialului. Daca aceasta este defecta , este adesea o chestiune de uzura din cauza acestei frictiuni. Prin urmare, este esential sa ungi cu ulei rulmentii din turbosuflanta. Acest lucru protejeaza componenta si arderea poate avea loc eficient pe termen lung.
Cum functioneaza repararea unei turbosuflante?
O reparatie a turbosuflantei implica de obicei lucrari minore de asamblare, deoarece este adesea amplasata intr-o locatie usor accesibila.
Turbo este conectat la evacuare si tractul de admisie. Prin urmare, trebuie indepartat din aceste doua sisteme la repararea turbosuflantei Daca incarcatorul defect este indepartat, piesa veche poate fi reparata sau noua piesa poate fi instalata.
Costul reparatiilor in garaj?
Daca turbosuflanta este defecta, de obicei, vei merge direct la un atelier de reparatii turbine Romania. Personalul competent trebuie sa obtina o piesa de schimb adecvata pentru vehiculul tau.
Schimbul dureaza, de asemenea, cateva ore de munca, care trebuie, de asemenea, remunerate. In total, costurile pot fi destul de mari, dar repararea automobilului de unul singur este de obicei prea solicitanta si complicata si, prin urmare, nu este recomandata.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.