Oricine intentioneaza sa creeze o aplicatie mobila pentru afacerea sa poate crede ca toate aplicatiile sunt la fel atunci cand intr-adevar nu sunt. Deci, s-ar putea sa va intrebati ce fel de aplicatii mobile exista? Continuati sa cititi acest articol pentru a afla care dintre cele trei tipuri care exista este cel mai potrivit pentru afacerea dvs.
Exista trei tipuri de baza de aplicatii mobile daca le clasificam dupa tehnologia utilizata pentru a le codifica:
- Aplicatiile native sunt create pentru o anumita platforma sau sistem de operare.
- Aplicatiile web sunt versiuni receptive ale site-urilor web care pot functiona pe orice dispozitiv mobil sau sistem de operare, deoarece sunt livrate printr-un browser mobil.
- Aplicatiile hibride sunt combinatii de aplicatii native si web, dar integrate intr-o aplicatie nativa, oferindu-va posibilitatea de a avea propria pictograma sau de a descarca dintr-un magazin de aplicatii.
Atunci cand folosesti in exces telefonul, exista riscul de a avea probleme cu displayul, caz in care iti recomandam sa apelezi la inlocuire sticla telefon.
Aplicatii native
Aplicatiile native sunt create special pentru sistemul de operare (OS) al unui dispozitiv mobil. Deci, puteti avea aplicatii mobile Native Android sau aplicatii native iOS, ca sa nu mai vorbim de toate celelalte platforme si dispozitive. Deoarece sunt concepute pentru o singura platforma, nu puteti combina, sa zicem, folosind o aplicatie Blackberry pe un telefon Android sau utilizand o aplicatie iOS pe un telefon Windows.
Tehnologia utilizata: Aplicatiile native sunt codificate folosind o varietate de limbaje de programare. Cateva exemple includ: Java, Kotlin, Python, Swift, Obiectiv-C, C ++, si React.
Avantaje: Datorita abordarii lor unice, aplicatiile native au avantajul de a fi mai rapide si mai fiabile in ceea ce priveste performanta. Acestea sunt de obicei mai eficiente cu resursele dispozitivului decat alte tipuri de aplicatii mobile. Aplicatiile native utilizeaza interfata de utilizare nativa a dispozitivului, oferind utilizatorilor o experienta mai simplificata a clientilor.
Si pentru ca aplicatiile native se conecteaza direct la hardware-ul dispozitivului, acestea au acces la o mare varietate de caracteristici ale dispozitivului, cum ar fi Bluetooth, contacte din agenda, rola camerei, NFC si multe altele.
Contra: Problema cu aplicatiile native consta in faptul ca, daca incepeti sa le dezvoltati, trebuie sa dublati eforturile pentru fiecare dintre diferitele platforme. Codul pe care il creati pentru o platforma nu poate fi reutilizat pe alta. Acest lucru creste costurile. Sa nu mai vorbim de efortul necesar pentru a mentine si actualiza codebase pentru fiecare versiune.
Si apoi, ori de cate ori exista o actualizare a aplicatiei, utilizatorul trebuie sa descarce noul fisier pentru a-l instala. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca aplicatiile native ocupa un anumit spatiu de stocare al dispozitivului.
Aplicatii Web
Aplicatiile web se comporta similar cu aplicatiile native, dar sunt accesate printr-un browser web de pe un dispozitiv mobil. Ele nu sunt aplicatii independente, in sensul de a trebui sa descarcati si sa instalati cod pe un dispozitiv.
Acestea sunt de fapt site-uri receptive care isi adapteaza interfata cu utilizatorul la dispozitivul pe care se afla utilizatorul. De fapt, atunci cand intalniti optiunea de a “instala” o aplicatie web, adesea marcati pur si simplu adresa URL a site-ului web pe un dispozitiv.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.