Un ajutor de bucatar este persoana a carui responsabilitate principala este sa pregateasca si sa gateasca diverse feluri de mancare. Tot acesta se asigura daca ingredientele utilizate sunt proaspete; se asigura daca zona de lucru este curata; si verifica daca bucatarul sef sau alti membrii din bucatarie au la dispozitie orice echipament necesar.
Bucatarii de la restaurant citesc retetele, amesteca ingredientele si pregatesc multe tipuri de alimente, folosind diferite metode de gatit, cum ar fi fierbere, prepararea la aburi, coacere sau prajire. De altfel, pentru mai multe detalii ati putea cauta fisa post ajutor bucatar.
Termenul de ajutor de bucatar se poate referi, de asemenea, la o persoana cu putina sau deloc influenta creativa asupra unui meniu si putina influenta asupra parsonalului din bucatarie, cum ar fi un bucatar sef. Acestia sunt, de obicei, toti lucratorii unei bucatarii dintr-un restaurant, care se afla sub conducerea bucatarul sef. Totusi, fara ajutorul de bucatar, majoritatea restaurantelor s-ar inchide, deoarece ei sunt persoanele care depun efort in bucatarie.
Bucatarii profesionisti din restaurante indeplinesc sarcinile de baza ale gatitului – fierb alimentele, bat albusurile, prepara garnitura, folosesc gratarele si multe altele. Cei mai buni bucatari sunt, de asemenea, extrem de rapizi in munca lor, ajutand la prepararea rapida si eficienta a preparatelor comandate de clientii de la masa.
Au, de asemenea, un spirit de colaborare pentru a gestiona si lucra bine cu alti angajati din bucatarie. In orice moment, pot gati mai multe preparate si mai multe feluri de mancare. Bucatarii de la restaurant trebuie sa mentina standardele de consistenta si gust, prezentare si siguranta alimentara.
Ajutorul de bucatar este responsabil pentru multe dintre sarcinile zilnice ale unui restaurant, cum ar fi mentinerea curateniei restaurantului, in special a zonei de gatit. Ei trebuie sa se asigure ca zona de lucru este sigura si ca nimeni nu se raneste in urma procesului de preparare a hranei, deoarece plagile neigienizate pot duce la boli transmisibile prin alimentele nepreparate.
Curatarea obiectelor si igienizarea mainilor in timpul si la sfarsitul prepararii hranei este, de asemenea, responsabilitatea ajutorului de bucatarului. Angajatorii se asteapta ca ajutorul de bucatar sa stea in picioare pe perioade de 10 pana la 12 ore sau mai mult. Retineti ca ajutorul de bucatar lucreaza in conditii grele, cu temperaturi ridicate si intr-un loc inghesuit si inconfortabil, inconjurati de foc, lichide fierte si cutite ascutite.
In functie de marimea restaurantului, ajutorul de bucatar poate face singur toate preparatele alimentare sau, in restaurantele mai mari, pote avea o mica echipa. Un ajutor de bucatar poate avea urmatoarele responsabilitati, cum ar fi:
Sa taie sau sa decojeasca fructele si legumele
Sa fiarba apa pentru orez sau paste
Sa se asigure ca mancarea din meniu este disponibila
Sa coaca deserturile sau painile dupa cum este necesar
Sa condimenteze alimentele
Sa realizeze feluri de mancare speciale pentru clientii cu alergii la anumite tipuri de alimente
Sa creeze retete noi
Sa gateasca mancarea conform comenzilor primite de la clienti.
Totdata, ajutorul de bucatar, trebuie sa fie pregatit pentru orice schimbare din meniu. Exista clienti care vor anumite feluri de mancare care contin carne, gatite in stil vegetarian, iar alti clienti vor vrea ca anumite produse, care pot fi alergeni, sa fie eliminate din mancare.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.