Impreuna cu bucatarul-sef, ajutorul de bucatar este una dintre meseriile destul de cautate pe piata internationala a locurilor de munca. Iar in momentul in care exista o concurenta atat de mare, ai nevoie de anumite abilitati si experienta pentru a dovedi ca esti un candidat demn de a ocupa acest post si pentru a-i depasi pe ceilalti candidati posibil viitori angajati in locul pe care l-ai tintit si tu.
Pentru a deveni un ajutor de bucatar, trebuie sa indeplinesti o serie de atributii care se regasesc in fisa postului ajutor bucatar, cateva dintre acestea regasindu-se mai jos.
- Experienta manageriala
Doar aruncand o privire la responsabilitatile pe care le are un ajutor de bucatar vei observa ca acestora li se cere sa aiba abilitati de conducere si de organizare a echipei de lucru. Un ajutor de bucatar este cel care supravegheaza bucataria atunci cand bucatarul-sef este plecat, lucreaza indeaproape cu ceilalti bucatari si poate atribui cu incredere sarcini celorlalti membri ai echipei.
Una dintre cele mai bune modalitati de a demonstra ca ai experienta manageriala este sa lucrezi ca bucatar-sef senior, deoarece va trebui sa supraveghezi alti bucatari din echipa ta de lucru. Pentru a obtine un loc de munca ca ajutor de bucatar, trebuie sa demonstrezi ca esti un lider de incredere in bucatarie.
- Experienta profesionala de cel putin patru ani
Nu te poti astepta sa parasesti o scoala culinara si imediat sa fii considerat, in cateva luni, un ajutor de bucatar profesionist. Ajutoarele de bucatar profesioniste au o experienta de lucru de cel putin patru ani. Intrucat ajutorul de bucatar are o multime de responsabilitati, acesta trebuie sa stie cu incredere cum functioneaza bucataria si sa cunoasca cel mai bun mod de a demonstra ca pentru un intervievator este important sa ai o experienta lunga in CV-ul tau.
- Verificarea stocurilor de produse alimentare si a inventarului
Asistentii bucatarilor sunt responsabili de verificarea stocurilor de produse alimentare si a inventarului din bucatarie. Inainte ca restaurantul sa se deschida, acesta va trebui sa comande ingrediente suplimentare, daca stocul acestora este scazut si sa se asigure ca nu lipseste nimic din necesarul pentru pregatirea meniurilor propuse.
- Urmarirea sanatatii si sigurantei la locul de munca
Normele de sanatate si siguranta sunt stricte in bucatarii, deoarece exista multe pericole potentiale pentru sanatate. Lucrul cu alimente crude prezinta riscuri de contaminare crescute. Cutitele ascutite si lichidele fierbinti pot provoca rani grave. Suprafetele umede ale podelei pot duce deseori la accidente, alunecari si caderi in bucatariile restaurantelor.
Ajutorul de bucatar are sarcina de a verifica daca ceilalti bucatari lucreaza in siguranta si nu exista pericole pentru siguranta si sanatatea acestora.
- Scrierea meniurilor
In timp ce scrierea meniurilor este de obicei responsabilitatea bucatarului-sef, i se poate cere si ajutorului de bucatar sa ajute la crearea de noi meniuri, astfel incat experienta anterioara este valoroasa.
Daca nu ai nicio experienta in acest domeniu, incearca sa intrebi bucatarii seniori din bucatarie daca ii poti ajuta data viitoare cand vor face modificari in meniu pentru a vedea cum functioneaza procesul.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.