Atunci cand apar anumite modificari ale instantei psihice, pot sa fie determinate schimbari comportamentale sau ale emotiilor si starilor tale. De aceea este important sa verifici totul mergand la un psihiatru, atunci cand pot sa apara simptome dificil de controlat sau daca doresti o parere legata de pasii urmatori.
Exista o diferenta legata de meseriile de psiholog si psihiatru, care adeseori pot sa fie confundate. Daca vrei sa faci o programare la psihiatrie Tg Mures poti sa suni la policlinica CaritSanmed.ro.
Aici vei intalni specialisti dornici sa te sustina si sa te ajute. O sa descoperi medici cu empatie si care vor sa te sustina in drumul tau catre recuperare. Iata care este diferenta dintre psiholog si psihiatru si care sunt atributele unui medic psihiatru si cum te poate ajuta acesta:
- Psihiatrul a facut facultatea de medicina, iar psihologul a facut facultatea de psihologie
Exista o prima diferenta foarte precisa intre psiholog si psihiatru. Aceasta este legata de facultatea pe care a facut-o si de informatiile acumulate in cadrul studiului. Astfel, psihiatrul a facut facultatea de medicina si are o asemenea formare, iar psihologul este un specialist care a terminat facultatea de psihologie.
- Psihiatrul o sa poata sa iti prescrie medicamente si o sa poti avea beneficiile acestui tip de tratament
Psihiatrul este singurul care poate sa iti prescrie medicamente. Psihologul nu are dreptul sa iti dea reteta si sa semneze pentru schema de tratament aleasa. Daca mergi la psihiatru si acesta considera ca ai avea nevoie de medicamente, o sa poata sa iti dea reteta pentru acestea.
- Psihiatrul este alaturi de tine si vorbeste cu tine cu blandete, cu empatie sau cu grija pentru ceea ce experimentezi
Un psihiatru bun o sa discute cu tine cu mare grija pentru ceea ce simti. O sa te asculte cu atentie si o sa te ajute sa te simti mai bine. O sa fie deschis catre a te sustine si o sa te lase sa vorbesti liber, fara restrictii. Este important sa ai incredere in psihiatrul tau si sa poti sa ii impartasesti senzatiile si emotiille pe care le traiesti.
- Psihiatrul te poate indruma si catre psihoterapie ca adjuvant pentru tratamenul medicamentos pe care il urmezi la sfatul lui
Uneori psihiatrul lucreaza in echipa cu un psiholog. Cand considera ca ar fi de folos, te poate indruma si catre psihoterapie ca metoda de ajutor suplimentar. O sa poti face un anumit numar de sedinte de psihoterapie si o sa poti vedea efectele ei benefice, alaturi de medicamentele pe care le iei.
- Psihiatrul te poate sustine in a avea o viata echilibrata din punct de vedere psihic
Psihiatrul este alaturi de tine pentru a te ajuta sa ajungi la echilibru psihic, la o stare de bine si de armonie interioara. O sa foloseasca metodele tipice ale meseriei, o sa iti ceara analize sau investigatii suplimentare pentru a putea da un diagnostic bun, corect.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.