Ti se pare ca in ultima vreme te trezesti destul de des in timpul noptii pentru ca sforai prea zgomotos si iti faci griji ca sforaitul iti poate afecta calitatea somnului? Iata ce ai de facut daca te afli in aceasta situatie.
Produse din plante
Cel mai probabil sforaitul iti va afecta calitatea somnului. Asa cum stim cu totii, un somn bun de noapte este crucial pentru o stare generala de bine, nu doar fizica, ci si mentala.
Exista produse precum tabletele Neversnore Higher Nature, un amestec unic de enzime si plante formulate pentru a contribui la distrugerea mucusului din cavitatea nazala. Neversnore combina proteaza, bromelaina si enzimele celulozice cu extract de frunze de salvie, extract de fruct de Acerola, seminte de schinduf si flori de soc.
Excesul de mucus asociat cu sforaitul este in general insotit si de inflamatie in organism. Desi unele persoanele sunt predispuse la sforait din pricina fiziologiei cavitatii nazale, pentru multi dintre cei care se confrunta cu aceasta problema, solutia poate fi foarte simpla si se rezuma la cateva modificari in dieta, menite sa reduca inflamatia.
Dieta
Consumul unei cantitati suficiente de alimente bogate in antioxidanti te va ajuta sa elimini radicalii liberi care cauzeaza deteriorarea si afectarea membranelor mucoase si va contribui la reducerea inflamatiei. Alege fructe si legume intens colorate, precum morcovi, ardei gras, fructe de padure si rosii.
Reducerea consumului de carne si lactate poate fi si ea o solutie, mai ales daca exista sensibilitati sau intolerante. Patrick Holford, de la Institutul de Nutritie Optima, a descoperit ca persoanele care consuma carne sunt mai predispuse la probleme cu sforaitul comparativ cu vegetarienii.
Daca optezi pentru alimente integrale si pui accent pe o gama ampla de fructe si legume, vei reusi in mod cert sa reduci inflamatia si sa maresti aportul de antioxidanti.
Prepararea alimentelor
Desi cerealele, lactatele si carnea pot fi responsabile pentru inflamatie, modul de pregatire a alimentelor poate avea si el o importanta foarte mare in felul in care reactioneaza organismul.
- Cerealele integrale germinate si cerealele antice sunt preferabile in locul celor hibridizate si intens procesate.
- Lactatele sunt in general mult mai digerabile si mai putin probabil sa declanseze inflamatia cand sunt fermentate – de pilda iaurturile home-made, branzeturile si kefirul.
- Carnea organica provenita de la animale hranite cu iarba este o optiune buna – chiar mai buna daca stii sursa carnurilor de vanat si poti alege gatirea indelungata si lenta, in locul gatirii rapide sau prajirii.
Gestionarea greutatii
Daca ai un surplus de greutate, acesta este un alt factor care trebuie remediat pentru a reduce incidenta sforaitului. 20-30 de minute pe zi de mers in ritm alert este suficient pentru a pune sangele si limfa in miscare si pentru a creste aportul de oxigen.
Sursa: https://www.irishexaminer.com/lifestyle/healthandwellbeing/arid-40921505.html
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.