Pornind de la evolutiile din ultimii doi ani, autoritatile pot construi un sistem educational al secolului 21, care sa combine metodele traditionale de predare cu cea mai noua tehnologie.
Tehnologia educationala, sau Edtech, a fost esentiala in a permite sutelor de milioane de elevi si studenti din toata lumea sa isi continue educatia in perioada pandemiei COVID-19. In era post-pandemica, tarile pot accelera transformarea in economii bazate pe cunoastere prin inovatii in sectorul Educatiei.
In concordanta cu rolul sau ca platforma pentru tehnologia transformationala, GITEX Global – conferinta ce a avut loc in perioada 17-21 octombrie, la Dubai World Trade Center – a pus accent pe ultimele evolutii din sectorul educational.
Educatia este una dintre cele 11 piste care au fost evidentiate in cursul evenimentului din acest an, in cadrul caruia participantii au putut afla informatii importante din partea pionierilor care au reprezentat avangarda si care au asigurat viitorul acestui sector.
Printre speakerii din cadrul Education Track s-au numarat si personalitati importante din domeniul tehnologiei educationale la nivel global, printre care si dr Bernard Ghanem de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie King Abdulla (KAUST), Elena Sinel, fondator si CEO al Teens in A.I., Cristopher Abraham, de la Scoala Globala de Management SP Jain, alaturi de multe alte figuri de top.
Participantii la eveniment au avut de asemenea sansa de a explora si alte tehnologii care vor avea un impact urias asupra sectorului educatiei, asa cum sunt Inteligenta Artificiala, Cybersecuritatea, Tehnologia 5G, Cloud, Big Data si multe altele.
Potrivit companiei de cercetare Markets&Markets, dimensiunea globala a pietei EdTech si a celi a claselor smart se asteapta sa creasca de la o cifra de 85.8 miliarde de dolari in 2020 pana la 181.3 miliarde pana in 2025, cu o rata anuala compusa de crestere (CAGR) de 16.1% in perioada analizata.
Cercetatorii atribuie aceasta crestere “patrunderii tot mai importante a device-urilor mobile si a usoarei disponibilitati a utilizatorilor de internet, cererii tot mai mari de solutii EdTech, impactului pandemiei COVID-19, dar si inmultirii modelelor de predare live pentru a mentine sistemul educational functional”.
Educatia secolului 21
Desi restrictiile s-au mai atenuat in multe parti ale lumii, progresele facute in materie de digitalizare a educatiei vor ramane importante.
Autoritatile din multe tari pot construi pornind la aceasta platforma digitala, pentru a crea un sistem educational autentic pentru secolul 21, care sa imbine modelele traditionale de predare cu instrumentele tehnologice ce au aparut in ultimii doi ani.
Orientul Mijlociu este unul dintre hotspot-urile principale pentru EdTech. Unul dintre pionierii din regiune este Alef Education, a carui crestere meteorica de la momentul lansarii sale in 2016 este o dovada clara a potentialului evolutiei educatiei in regiune.
Pornind la drum cu o singura scoala, Alef a ajuns sa ofere acum solutii pentru 418 scoli, 121.000 de elevi si peste 10.000 de profesori.
Compania foloseste cele mai recente tehnologii, printre care si Inteligenta Artificiala, pentru a dezvolta educatia, iar recent a anuntat un parteneriat cu Ministerul Educatiei din Emiratele Arabe Unite pentru a dezvolta Platforma Alef in peste 200 de scoli din emiratele nordice.
Dascalii din regiune s-au remarcat, de asemenea, ca adevarati pionieri ai EdTech, iar atunci cand Microsoft a anuntat programul Microsoft Innovative Educator (MIE) Experts pentru anul 2020, 2013 educatori din lista de participanti proveneau din Emirate, o crestere de peste sase ori fata de anii precedenti. Astfel, Emiratele Arabe Unite au reprezentat cea mai mare parte din programul MIE Expert, care cauta sa imbunatateasca invatarea prin intermediul tehnologiei.
“Date fiind problemele pe care COVID-19 le-a ridicat in fata comunitatilor noastre, educatorii au devenit mai vitali ca niciodata. Intr-un moment de mare reimaginare si schimbare, ei contribuie la reformarea lumii noastre, impartasind cunostinte si expertiza” aspus Ahmed Ameen Ashour, directorul de educatie al Microsoft UAE.
Invatarea personalizata
EdTech permite educatorilor sa ofere invatare personalizata, astfel incat toti elevii sa invete in ritmul lor propriu, oriunde si oricand. In plus, tehnologia permite elevilor sa inteleaga lectii dificile prin folosirea tehnicilor eficiente de invatare, precum video-uri antrenante, activitati si jocuri. Profesorii pot folosi apoi aceste date in procesul decizional, facand procesul educational mai eficient si mai de impact.
Sursa: https://gulfbusiness.com/the-growing-opportunity-for-education-technology-in-post-covid-era/
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.