Exista o paleta larga de nevoi umane ce trebuie transpuse zilnic in practica prin diferite activitati si servicii. Printre cele mai elementare nevoi se numara si cea a detinerii unei locuinte, a unui spatiu intim in care sa poata fi intreprinse diferite activitati, de la relaxare si munca pana la timp petrecut cu familia. Daca in perioada tineretii sunt preferate zonele intens vehiculate de catre oameni, cele aflate in centrele oraselor, in proximitatea unor cafenele si altor locatii de relaxare, odata cu maturizarea oamenii prefera zone mai retrase, care sa le maximizeze securitatea resimtita.
Ansamblurile rezidentiale sunt o locatie preferata de catre familii, de catre cei care isi doresc sa beneficieze de un nivel de trai sporit, cu o accesibilitate ridicata la servicii de inalta calitate. Preferintele clientilor sunt printre cele mai variate atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei locuinte. In timp ce unii prefera apartamentele cu mai multe camere intinse pe suprafete mari, altii se orienteaza catre identificarea unui studio de vanzare prin intermediul agentiilor imobiliare. Foarte multi clienti asociaza ideea de studio cu delimitarea spatiala impusa de o locuinta tip garsoniera. Pentru a putea elucida aceasta terminologie, va prezentam in cele ce urmeaza diferentele principale si beneficiile pe care le puteti avea atunci cand achizitionati o locuinta tip studio.
Studio vs. apartament vs. garsonioera
O locuinta tip apartament beneficiaza de spatii largi si de o compartimentare multipla care vine in ajutorul familiilor cu mai multi membri. In cadrul ansamblurilor rezidentiale se pot identifica apartamente cu doua sau mai multe camere, in functie de solicitarile si preferintele clientului. In comparatie cu o garsoniera, un apartament de tip studio este plasat intr-un imobil recent construit, executat cu materiale de inalta calitate, o izolare termica si fonica care permite locatarului sa isi desfasoare activitatile beneficiind de confort sporit. Mai mult decat atat, apartamentul de tip studio este gandit pentru a satisface nevoia unui spatiu bine compartimentat, fiind de obicei mai mare ca suprafata decat o garsoniera.
Compartimentarea unui studio
Cu totii stim ca subiectul compartimentarii unui spatiu este un subiect principal pentru clienti. Chiar daca suprafata de locuit nu este una extrem de mare, o compartimentare bine gandita poate crea perceptia unui spatiu extins, cu utilizare multipla. Daca in cazul garsonierelor putem vorbi despre si facem restrans, cu amplasarea unei bai de mici dimensiuni (la fel si a bucatariei), in cazul studioului aceste poate beneficiaza de marimi medii, proiectate special si delimitate pentru a oferi locuintei o practicare utila a tuturor activitatilor dorite. De asemenea, un alt element important pentru un studio este reprezentat de arhitectura si design.
Garsonierele sunt plasate de obicei in locuinte vechi, in blocuri care pot indica un grad seismic ridicat. In schimb, apartamentele de tip studio se pot regasi in ansamblurile rezidentiale nou construite ce beneficiaza de un nivel ridicat de siguranta si securitate pentru locatari. Aceste diferentieri sunt foarte utile in a fi cunoscute de catre clienti inainte de a achizitiona o locuinta. Confortul sporit asociat studioului, designul modern si elegant, suprafata medie pentru locuit, toate aceste modeleaza decizia finala in achizitia unui astfel de spatiu.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.