Durerea este un proces care se dezvolta in toti oamenii atunci cand apare o pierdere a unei persoane dragi. Durerea poate fi foarte dificil de a face fata, desi unele linii directoare va pot ajuta sa faceti fata acestei experiente.
Viata este plina de momente de lumina si bucurie, desi la un moment dat intalnim partea ei cea mai intunecata, care are legatura cu durerea si pierderea altor oameni. Confruntandu-se cu aceste situatii de pierdere, la toti indivizii se activeaza un proces psihologic cunoscut sub numele de durere. Vezi aici repatriere decedati Funerare Nicolas.
Pierderea de orice fel va fi intotdeauna urmata de aceasta experienta, desi intensitatea si caracteristicile sale vor fi variabile in functie de legatura emotionala pe care ati avut-o cu acea persoana, de natura pierderii si chiar de modul de a fi si de istoria personala a fiecaruia.
Desi, ca regula generala, vorbim despre doliu in asociere cu moartea, puteti trece si prin acest proces atunci cand traim despartiri sentimentale, pierdem un loc de munca, ne imbolnavim etc.
Pierderea unei persoane dragi si durerea: cum sa faci fata?
Cu toate acestea, nu exista nici o indoiala ca moartea unei persoane dragi este una dintre cele mai dureroase experiente pe care o fiinta umana le poate experimenta.
Durerea poate deveni insuportabila, dar adevarul este ca acest raspuns psihologic este natural si asteptat atunci cand pierdem pe cineva de care am fost foarte legati emotional. Din pacate, nu exista o formula magica care sa permita celor care sunt indurerati sa scape de tristetea lor profunda. Cu toate acestea, pot fi puse in aplicare unele mecanisme si activitati care pot facilita procesul de doliu.
Durerea este pretul de platit pentru ca a iubit o persoana, asa ca lupta impotriva durerii sau incercarea de a o anula nu are sens.
Acceptarea faptului ca avem nevoie de timp pentru a rezolva pierderea si pentru a ne permite sa fim tristi este esentiala pentru o durere sanatoasa.
Nu exista nici o indoiala ca toata lumea este diferita, astfel incat modul in care gestionati pierderea poate varia foarte mult de la o persoana la alta. Acesta este motivul pentru care nu exista termene limita sau modalitati corecte de a face o pierdere.
Cu toate acestea, profesionistii stabilesc de obicei perioada de un an ca punct de referinta de la care persoana ar putea avea nevoie de ajutor profesional pentru a avansa ,daca nu a aratat nicio imbunatatire pana atunci.
In acest articol vom vorbi despre durere, tipurile de durere, fazele care alcatuiesc acest proces si ce chei pot fi de ajutor pentru a face fata in cel mai bun mod posibil.
Ce tipuri de durere exista?
Dupa cum am comentat, durerea este un proces care este declansat in situatii de pierdere, cum ar fi moartea unei persoane dragi. Desi vorbim de obicei despre durere in general, adevarul este ca exista diferite tipuri:
- Durere normala:
Durerea normala este una care incepe imediat dupa pierdere. Persoana se simte socata, plange frecvent, exprima ganduri repetitive despre ceea ce s-a intamplat etc.
Cum se percepe moartea in stiinta?
Acei oameni care sustin ca doar neo-cortexul creierului este necesar pentru constiinta sustin uneori ca numai activitatea electrica ar trebui luata in considerare atunci cand definesc moartea. In cele din urma, este posibil ca criteriul decesului sa fie pierderea permanenta si ireversibila a functiei cognitive, asa cum demonstreaza moartea cortexului cerebral. Orice speranta de a recupera gandirea si personalitatea umana a disparut atunci avand in vedere tehnologia medicala actuala si previzibila. In prezent, in majoritatea locurilor a fost adoptata definitia mai conservatoare a mortii – incetarea ireversibila a activitatii electrice in intregul creier, spre deosebire de doar in neo-cortex – (de exemplu, Actul Uniform pentru Determinarea Mortii).in Statele Unite). In 2005, cazul Terri Schiavo a adus problema mortii cerebrale si a sustinerii artificiale pe frontul politicii americane.
Chiar si dupa criteriile creierului intreg, determinarea mortii cerebrale poate fi complicata. EEG-urile pot detecta impulsuri electrice false, in timp ce anumite medicamente, hipoglicemia, hipoxia sau hipotermia pot suprima sau chiar opri activitatea cerebrala temporar. Din acest motiv, spitalele au protocoale pentru determinarea mortii cerebrale care implica EEG la intervale larg separate in conditii definite.
In trecut, adoptarea acestei definitii a creierului intreg a fost o concluzie a Comisiei presedintelui pentru studiul problemelor etice in medicina si cercetare biomedicala si comportamentala in 1980. Ei au ajuns la concluzia ca aceasta abordare a definirii mortii a fost suficienta pentru a ajunge la o uniforma. Definitie la nivel national.
Au fost prezentate o multitudine de motive pentru a sustine aceasta definitie, inclusiv: uniformitatea standardelor in drept pentru stabilirea mortii; consumul resurselor fiscale ale unei familii pentru sustinerea artificiala a vietii; si stabilirea legala pentru echivalarea mortii cerebrale cu moartea pentru a continua cu donarea de organe.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.