Ginul este o bautura alcoolica distilata care isi dobandeste aromele puternice in urma procesului de fermentare a fructelor de ienupar.
Ginul este adorat de majoritatea persoanelor care aborda un stil de viata sanatos deoarece un pahar de 100 ml de gin are doar 263 de calorii si nu contine grasimi saturate, carbohidrati sau zahar. De altfel, puteti consuma aged Gin Colombian Ortodoxy pentru a te bucura de gustul puternic al acesteia.
Inainte de a deveni o bautura pe care oamenii o consuma cu placere, ginul a fost folosit in scopuri medicinale, iar India are, de asemenea, o istorie a utilizarii medicamentelor bazate pe gin pentru a combate malaria. Exista multe alte motive pentru care ginul poate fi folosit in scop medicinal, vizand mai multe aspecte ce tin de sanatatea dumneavoastra. Aceasta bautura distilata are, de asemenea, anumite beneficii uimitoare pentru sanatate, pe care ti le vom prezenta in acest articol.
Ginul este o bautura distilata care poate fi folosita in diferite moduri si combinatii. Asadar, acesta nu ar trebui consumat sec, fiind nevoie de o bautura suplimentara pentru a masca gustul amar. Astfel, ginul si apa tonica sunt cea mai buna combinatie pe care un barman o poate face. De asemenea, puteti folosi gin intr-o varietate de cocktailuri, precum si in prepararea diferitelor alimente. Produsele precum prajiturile si clatitele cu gin tonic sunt foarte populare.
In comparatie cu alte bauturi alcoolice, cum ar fi berea si vinul, ginul are un numar de calorii semnificativ mai mic. Un shot contine doar 96 de calorii, iar daca vreti sa il amestecati cu o bautura usoara, cum ar fi apa tonica sau limonada dietetica, valoarea calorica a bauturii va ramane destul de mica.
In cazul in care sunteti la dieta si va trebui sa mergeti la o petrecere, ginul este cea mai buna alegere, datorita faptului ca are un continut scazut de zahar, grasimi si carbohidrati.
In ciuda faptului ca mai multi oameni asociaza problemele digestive si balonarea cu consumul de bauturi alcoolice, trebuie sa stiti ca fructele de ienupar si plantele utilizate in realizarea ginului actioneaza ca diuretice naturale si ajuta la digestie.
Desigur, o serie de shoturi de gin tonic nu poate fi intotdeauna un inlocuitor pentru medicamente, dar fructele de ienupar au fost folosite de mult timp pentru a trata afectiuni gastrice, precum reumatismul si artrita. In trecut stafidele imbibate in gin au fost utilizate ca tratament pentru durerile articulare.
De altfel, fructele de ienupar din gin contin flavonoide, care pot curata arterele infundate si pot intari tesuturile conjunctive ale venelor. Daca veti consuma cantitati moderate de gin in fiecare zi (un pahar mic) veti reduce semnificativ riscul de infarct si boli cardiovasculare.
Persoanele cu diabet zaharat ar trebui sa evite alcoolul, dar ginul este considerat o optiune mai buna pentru persoanele care sufera de diabet de tipul 1. Cu toate acestea, bauturile combinate nu ar trebui sa aiba absolut niciun gram de zahar, iar tonicul este cea mai buna alegere. Totusi, va trebui sa consultati medicul inainte de a consuma orice bautura, inclusiv gin.
Din ce este facut Ginul?
Ginul este o bautura alcoolica obtinuta prin distilare dintr-o baza de cereale (grau sau orz). Intr-o procedura suplimentara, se adauga substante botanice impreuna cu apa pana cand sunt indeplinite aromele dorite. Pentru a fi numit Gin, alcoolul trebuie sa aiba o aroma predominanta de fructe de ienupar. Ienuparul este un tip de „fruct” aromatic care creste de-a lungul ramurilor de ienupar.
Definitiile legale ale ginului sunt foarte similare in SUA, UE si alte tari. Statele Unite definesc Ginul ca fiind o bautura alcoolica de cel putin 40% ABV (imbuteliata la cel putin 80 ° ) care poseda o aroma predominanta de fructe de ienupar. Mai mult, Ginul produs exclusiv prin distilare originala sau prin redistilare este denumit „distilat”.
Cum se face Ginul?
Orice Gin isi incepe viata ca un alcool neutru (adesea pe baza de cereale). Este in esenta etanol pur, iar apoi aromele sunt adaugate printr-un proces numit re-distilare.
Care sunt metodele de distilare a ginului?
Exista multe metode diferite de distilare, fiecare dintre ele putand fi folosite pentru a crea diferite arome de gin.
Alcoolul este plasat intr-un cazan (un vas care retine lichidul si poate fi incalzit), impreuna cu boabele de ienupar si alte plante botanice. Acest alcool de baza poate fi, de exemplu, Vodka .
Apoi, substantele botanice sunt imbibate in alcool pana la 48 de ore. Cu toate acestea, unii producatori vor distila lichidul aproape imediat. Dupa finalizare, se adauga apa pentru a reduce distilatul la puterea de imbuteliere.
Aceasta metoda este inca folosita de Beefeater’s Gin , de exemplu. Unice pentru productia lor sunt cojile de lamaie si portocalele de Sevilia, fructele de ienupar intregi si alte produse botanice naturale puse in alcool timp de 24 de ore inainte de distilare.
Care este diferenta dintre gin si vodka?
Ei bine, ingredientele si procesele de distilare sunt diferite. Puteti face vodca din mai mult sau mai putin din orice – grau, orez, porumb, orz, secara, sorg, struguri … lista continua.
Fie ca este fabricat din cereale sau cartofi, odata ce totul a fost amestecat, enzimele sunt cele care se pun in functiune si creeaza fermentatia si zaharurile necesare pentru a deveni vodca.
Distilarile multiple, filtrarea si cautarea celei mai pure ape de utilizat in Vodka contribuie la caracterul neutru. De obicei, vodca are un continut de alcool de 40-55% si este mai putin aromata decat alte bauturi spirtoase – motiv pentru care unora nu le pasa de gust.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.