Stiinta aparuta pentru a analiza si intelege gandirea umana, sentimentele, dar si trairile, psihologia constituie azi un punct de referinta pentru crearea unor specialisti in domeniu, totul pentru a determina procesele mentale si corespondenta acestora cu elemente de comportament. Identificarea unor explicatii privind atitudinile oamenilor, modul in care acestia se raporteaza la viata si interactiuni umane concretizeaza aria de referinta pentru psihologi si terapeuti. Mersul la psiholog este adesea privit cu scepticism de catre oamenii din societatea romaneasca.
Acestia asociaza terapia cu existenta unor tulburari grave si stigmatizeaza implicit persoanele care apeleaza la acest ajutor. Depasirea acestor stereotipii in gandire este un element important in viata ta! Cu ajutorul unui specialist psiholog Cluj vei putea depasi orice impediment care iti provoaca depresie si anxietate sau chiar vei primi ajutor pentru orientarea in cariera. Totul tine de modul in care iti gestionezi interactiuni si apelezi la specialisti atunci cand ai nevoie. In cadrul acestui articol vom discuta despre mersul la psiholog si numeroasele moduri in care poti face terapie chiar din confortul casei tale. Gratie dezvoltarii iminente a tehnologiei puteti sa urmati sedintele de terapie chiar de acasa, randamentul fiind constant.
Care sunt competentele unui psiholog?
Cu siguranta iti doresti sa stii care sunt principalele competente ale unui psiholog si studiile pe care acesta le urmeaza. Nu toate demersurile sunt simple! Pentru a deveni psiholog trebuie sa urmezi studii de specialitate in domeniu in cadrul unei facultati de psihologie. La fel ca in domeniul medicinei trebuie sa optezi ulterior pentru o specializare, de la psiholog scolar si pana la cel clinician. Totul depinde foarte multe de competentele asimilate si de modul in care viitorul psiholog va trebui sa interactioneze cu un anumit tipar de pacienti. Din perspectiva clientului, mersul la psiholog trebuie sa fie, pe cat posibil, o activitate relaxanta, care sa denote dorinta de a depasi anumite stari sau momente negative din viata. Arta conversationala si transparenta sunt principalele caracteristici care trebuie sa defineasca relatia dintre psiholog si pacient.
Si tu poti primi ajutor de specialitate!
Te simti singur, crezi ca treci prin depresie sau pur si simplu, anxietatea te determina sa iti inhibi anumite porniri, sa interactionezi. Constientizarea acestor trairi este un element fundamental in drumul catre ajutor de specialitate. In plus, pacientul trebuie sa fie constient ca dupa o prima vizita nu exista sanse de a se schimba ceva in viata lui. Terapia urmata trebuie sa fie una de termen lung sau mediu pentru a portretiza rezultate in timp. Aceasta implica un proces etapizat de cunoastere a trairilor, emotiilor si interpretare a comportamentelor. Un psiholog nu te va pune la zid niciodata! Nu te va analiza intr-un mod negativ ci va incerca impreuna cu tine sa identifice cele mai bune solutii la problemele pe care le intampini.
Constientizarea si depasirea unei rusini interioare sunt pasi vitali catre contactarea unui psiholog. Acesta te va programa, in functie de timpul tau disponibil, pentru o prima sedinta de acomodare. Fie ca o realizezi online sau fizic, aceasta sedinta este vitala pentru stabilirea unei conexiuni si relatii psiholog-pacient.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.